A reggeli hideg már egész nap velünk marad. Itt az ősz és egyre több náthás, vírusos megbetegedésről hallunk. De még mindig nem késő elkezdeni feltölteni vitamin- és ásványianyagraktárunkat! Legutóbbi élő adásunkban ehhez adtunk tippeket.

Mire van szüksége immunrendszerünknek az egészséges működéshez? A megfelelő mennyiségű pihenés és testmozgás mellet ősszel például C-vitaminra, A-vitaminra, D-vitaminra, B-vitaminokra, antioxidánsokra, cinkre és vasra.

A vasat a szervezet nem tudja előállítani. Ezért érdemes a hatféle gyümölcsből készült, vassal dúsított, C-, és B-vitaminokat is tartalmazó Dr.Steinberger Eisenblut levet fogyasztani, amelynek a tájékoztatóban javasolt adagja egy felnőtt ember napi vitaminszükségletének felét biztosítja.  

Eredményesen tölthetjük fel vitaminraktárunkat Dr.Steinberger Homoktövis gyümölcskészítménnyel is. A homoktövisnek már önmagában magas a C-vitamin tartalma, a hozzáadott acerolának köszönhetően ez pedig csak növekszik. A C-vitamin ráadásul nem csak a vírusokkal szembeni harcban hasznos, de a vas felszívódását is segíti.

Immunerősítő hatású a 11 gyümölcsből készült, C-, E-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B7-, B12-vitamint és folsavat is tartalmazó Dr.Steinberger Multi-Fit gyümölcslé is.  

Szervezetünk nem csak a vasat, de a cinket sem tudja előállítani. A C-vitaminban gazdag Dr.Steinberger Vitesse, az immunrendszer támogatására vegyes gyümölcslét éppen ezért cinkglükonáttal dúsítottuk. Ebből már napi 1 deci fogyasztása fedezi egy felnőtt ember C-vitamin szükségletének 200, cink szükségletének pedig 15 százalékát.  

Segítenek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben az antioxidánsok is. 2 deci a kilenc gyümölcsből készült Dr.Steinberger Antioxidánsok vegyes gyümölcsléből ráadásul már egy felnőtt ember napi C-vitamin szükségletének 100 százalékát is fedezi. 

Egyszerre jó antioxidáns forrás és magas flavonoid tartalmú ital a Dr.Steinberger Fekete berkenyelé. Nem csak általánosságban véve támogatja immunrendszerünket, de gyulladáscsökkentő-, szíverősítő hatású is lehet, valamint támogatja a keringést. 

Természetesen nem feledkezhetünk meg a kiegyensúlyozott táplálkozásról sem. Fogyasszunk szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megtalálhatók a szervezetünk számára fontos vitaminok!